Zamiast chipsów.

0

 Nigdy nie myślałem, że kiedyś to napiszę ale stało się… Jako zdeklarowany mięsożerca muszę przyznać, że taka przekąska odpowiada mi wyjątkowo! Warzywa jak warzywa – weź swoje ulubione. Ja miałem pod ręką sałatę lodową, marchewkę, ogórka zielonego i seler naciowy ale pewnie papryka by też była namiejscu. Wybieraj chrupiące i delikatne dodatki bo sam dip jest kremowy i zdecydowany w smaku.
Podstawowa wersja dipu jest wyjątkowo prosta. Wystarczy wymieszać 100g gorgonzoli/lazura niebieskiego, tyle samo jogurtu naturalnego, i łyżkę majonezu. Dodaj ząbek czosnku posiekany i utarty z solą. Dopraw pieprzem, możesz też wkroić chilli czy jalapeno. Dopilnuj by dip był kremowy i raczej nie miał grudek sera. Oprócz warzyw możesz wziąć paluchy z oliwą z oliwek, oliwkami, rozmarynem czy czosnkiem, także krakersy sprawdzą się elegancko. Smacznego!